b
Vanaf 1 september 2017 is Oma Pietje Dagbesteding onderdeel geworden van Waalzorg Wijchen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantal de Waal, Directeur. email; info@waalzorg.nl

Dagbesteding

Bij Oma Pietje werken wij met jonge mensen met een verstandelijke beperking. Afhankelijk van de individuele mogelijkheden is er voor elke medewerker een passende plek te vinden binnen onze dagbesteding. Oma Pietje biedt kleinschaligheid, rust en veiligheid. Binnen deze sfeer mogen medewerkers zich op hun eigen wijze ontwikkelen. Wij zorgen voor een uitnodigend klimaat waarin iedereen tot zijn recht komt.

groep

Voor wie

De dagbesteding is voor jonge mensen met een verstandelijke beperking, die het prettig vinden om in een kleinschalig dagbestedingsproject werkzaam te zijn. Naar gelang de individuele mogelijkheden van de medewerker proberen we voor iedereen een plekje te realiseren. Gezien de aard van het bedrijf, B&B, is het wenselijk dat de medewerkers enigszins kunnen functioneren in de rol van "gastvrouw/heer". Niet iedere medewerker hoeft/kan deze rol vervullen. Belangrijker is echter dat de samenstelling van de groep zorgvuldig afgewogen moet worden. De medewerkers moeten zich aangesproken voelen door de vele activiteiten die we met hen willen ontplooien. Daarbij zijn het "werken" in en rondom het huis, de tuin en het ontvangen van gasten voorkomende bezigheden. Ook op creatief / culinair gebied kunnen we veel aanbieden. We willen de flexibiliteit hebben om de activiteiten samen met de medewerker vorm te geven, waarbij de persoonlijke inbreng van groot belang is. Op deze manier wordt elke deelname op maat gemaakt en individueel ingevuld.

pompoen

Visie

Wij geloven dat ieder mens zijn of haar eigen kwaliteiten heeft en altijd kan groeien en sterker worden. Onze doelstelling is om dagbesteding aan te bieden aan jonge mensen met een verstandelijke beperking, waarbij de medewerker afhankelijk van zijn/haar kunnen werkzaamheden uitvoert. We willen juist de kwaliteiten en interesses van mensen graag aanspreken en samen op zoek gaan naar de individuele mogelijkheden van de medewerker. Zo kunnen we een zorgvraag formuleren, en krijgen doelen een nadere invulling. Werkzaamheden kunnen afronden is belangrijk voor het zelfvertrouwen van de medewerkers. Het bieden van succeservaringen geven de medewerkers een positief gevoel en vergroten hun zelfbeeld. De kleinschaligheid, de rust en de veiligheid bieden een optimaal klimaat om dit uit te kunnen voeren. Wij willen graag onze kwaliteiten en enthousiasme inzetten om mensen te ondersteunen bij het realiseren van persoonlijke doelen, het werken aan eigen mogelijkheden en bij het vinden van passende werkzaamheden. Dat vraagt van ons als begeleiders inlevingsvermogen, geduld, kunnen motiveren en inspireren. Het is vanzelfsprekend dat de medewerker serieus genomen wordt. Door de kleinschaligheid kun je kijken wat mensen willen, wie ze zijn en wat ze kunnen. Daarop zullen wij anticiperen.

groep

Werkzaamheden

Wat heeft Oma Pietje te bieden? Vanuit onze visie dat de persoonlijke ontwikkeling individuele medewerker aan de dagbesteding centraal staat, kan iedereen een keuze maken uit verschillende activiteiten rondom het dagelijks reilen en zeilen van de B&B. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en interesses. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

- Keukenactiviteiten zoals het verzorgen van het ontbijt en de lunch, het bakken van taarten en het maken van jam.

- Lichte, ondersteunende huishoudelijke werkzaamheden in de B&B.

- Inkopen doen voor de B&B.

- Open eettafel verzorgen in het dorpshuis.

- Tuinwerkzaamheden zowel in de moestuin, de bloementuin als op de rest van het erf.

- De kippen verzorgen.

- Sport en spel activiteiten

- Creatieve activiteiten in de breedste zin van het woord

 

gasten

Informatie

Werktijden

- Bij Oma Pietje kun je werken op woensdag, donderdag en/of vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. We lunchen gezamenlijk van 12.00 uur tot 13.00 uur. De lunch is bij de prijs inbegrepen.

sluitingsdagen

- Sluitingsdagen worden aan het begin van het jaar vastgesteld.

Kosten

- Wij hanteren voor de dagbesteding de PGB tarieven voor ondersteunende of activerende begeleiding.

Vervoer

- Het vervoer van en naar Oma Pietje kan in overleg met ons worden geregeld.

Aanmeldingsprocedure

- Denk je dat Dagbesteding Oma Pietje iets voor je is? Bel of mail ons dan voor een afspraak. Na een rondleiding en een gesprek volgen er een of meer kennismakingsdagen bij Oma Pietje. Daarna is er een proefperiode van een maand, gevolgd door een evaluatie. Tijdens dit gesprek wordt wederzijds bekeken of Oma Pietje voldoet aan de verwachtingen. In een zorgovereenkomst worden alle afspraken vastgelegd.

 

kunst

Contact

Naam : Dagbesteding Oma Pietje
Adres : Weth. Bankenstraat 12
Plaats : 6634 KC Batenburg
Telefoon : 06-34043422 (bereikbaar op woensdag donderdag en vrijdag).
E-mailadres : info@waalzorg.nl